Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΒΟΣΝΙΑ - ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ Υποκρισία ιμπεριαλιστών για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα


ΣΑΡΑΓΕΒΟ.--
Κροκοδείλια δάκρυα για τη σφαγή χιλιάδων Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας χύνουν σήμερα κατά την κορύφωση των σχετικών εκδηλώσεων δεκάδες ξένες αντιπροσωπείες πρώην και νυν ιμπεριαλιστών αξιωματούχων δυτικών χωρών που αιματοκύλισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία, με αφορμή την 20ή επέτειο από την ομώνυμη σφαγή.
Μεταξύ των ξένων πρώην και νυν αξιωματούχων που θα παραστούν στις σημερινές εκδηλώσεις, είναι άνθρωποι που αιματοκύλισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία διχάζοντας και πολώνοντας τους λαούς και που τώρα εμφανίζονται να χύνουν υποκριτικά δάκρυα για τα θύματα του πολέμου. Στοχοποιώντας τους Σέρβους, ενώ «ξεχνούν» τα αντίστοιχα εγκλήματα Κροατών και Μουσουλμάνων σε βάρος των Σέρβων αμάχων, (όλα αυτά τα υποδαύλιζαν οι ιμπεριαλιστές για να δημιουργούν προσχήματα για τις πολεμικές τους επεμβάσεις), αλλά και τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ και των κυανοκράνων του ΟΗΕ που υποτίθεται πως στάλθηκαν σε ρόλο «ειρηνοποιού».
Τα φώτα της δημοσιότητας θα εστιάσουν στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος φθάνει στη Σρεμπρένιτσα ως προσωπικός απεσταλμένος του νυν Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, καθώς διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ την περίοδο που διαπράχθηκε η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα και η οποία χρησιμοποιήθηκε ως καταλύτης για να αυξήσει αποφασιστικά την αμερικανική ιμπεριαλιστική επέμβαση μέχρι το χειμώνα του 1995 με τη συνθήκη του Ντέιτον που τερμάτισε τον πόλεμο στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Πέρα από τον Μπιλ Κλίντον, θα είναι και η υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, η οποία επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στις επεμβάσεις της πρώην Γιουγκοσλαβίας και αργότερα το 1999 με τη ΝΑΤΟική επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο.
Σε επίπεδο αρχηγών κρατών θα εκπροσωπηθούν η Κροατία, η Σλοβενία και το Μαυροβούνιο και αναμένονται επίσης οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας και της Αλβανίας. Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπήσει η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο πρόεδρος και ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Τεόντορ Μερόν και Σερζ Μπράμερτζ.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι το μνημειακό συγκρότημα στοΠοτοτσάρι, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2003 από τον Μπιλ Κλίντον και ήταν η βάση των τότε μελών της «ειρηνευτικής» δύναμης του ΟΗΕ (UNPROFOR).