Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Ενταση της προπαγάνδας για εκφοβισμό του λαού

 

Την ίδια ώρα που ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωνε μετά τη συνάντησή του με την Α. Μέρκελ, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, ότι η συμφωνία είναι πιο κοντά από ποτέ, στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επέμεναν να αναπαράγουν σενάρια ρήξης ή «επώδυνου συμβιβασμού», επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει ανάγκη προσφυγής σε δημοψήφισμα ή εκλογές...

Ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στο ρ/σ «Βήμα», δήλωσε: «Το δημοψήφισμα είναι ακραίο και απευκταίο ενδεχόμενο. Ζητούμενο είναι να καταλήξουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό (...) Αν παρ' όλα αυτά η αδιαλλαξία τους οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο, τότε θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση στη λαϊκή εντολή, διότι η σημερινή κυβέρνηση έχει εκλεγεί με συγκεκριμένο εύρος λαϊκής εντολής που δεν φτάνει ούτε μέχρι την κωλοτούμπα από τη μία πλευρά ούτε μέχρι τη ρήξη από την άλλη πλευρά. Αρα λοιπόν, αν πάμε σε αδιέξοδο, χρειάζεται αναβάθμιση στη λαϊκή εντολή, πιθανότατα με τη μορφή δημοψηφίσματος».

Μάλιστα προανήγγειλε και τα εκβιαστικά διλήμματα σε περίπτωση μη συμφωνίας, λέγοντας πως το ερώτημα σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα είναι προφανώς «αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το περιεχόμενο αυτών που εκβιαστικά ζητούν οι δανειστές. Προφανώς το "όχι" θα νομιμοποιεί την κυβέρνηση για να πάει σε ρήξη, γιατί τώρα δεν έχει νομιμοποίηση, ενώ το "ναι" θα τη νομιμοποιεί να υπογράψει τη συμφωνία».

Την ίδια ώρα ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Πουλάκης, δήλωνε στον «Αθήνα 9,84»: «Προσωπικά, θεωρώ ότι το δημοψήφισμα δεν έχει να προσφέρει τίποτα και το αποκλείω 99%, για να μην πω 100%. Οσον αφορά το θέμα των εκλογών, νομίζω ότι αν βρεθούμε σε μία συμφωνία - έντιμο συμβιβασμό - που χρειάζεται τη λαϊκή ετυμηγορία και στήριξη, γιατί να μην έχει και ο λαός γνώμη πάνω σε αυτή την έντιμη συμφωνία;»

“Ριζοσπάστης” Σάββατο 25 Απρίλη 2015